måndag 8 juli 2024

Det gäller att ligga på noll


Sista dagen i strandhuset idag och jag tänker försöka formulera mig kring att det gäller att ligga på noll som svärdotter i detta hus.

För flera år sedan insåg jag att här kan man inte få några pluspoäng, inga beröm för något man gjort, så som jag är van vid från mina föräldrar. De har berömt mig, och gör det fortfarande, för allt möjligt. Tömma diskmaskinen eller gå ut med soporna belönas med beröm. Damma kökslampan...

Men här är det en annan skala som gäller, en skala med negativa tal, och på den vill man förstås ligga på noll.

Så jag sopar, moppar, hänger tvätt, tar undan disk, tömmer diskmaskin och återvinning, går med soporna, bakar födelsedagskaka och så vidare, allt för att ligga på noll. Och självklart också för att jag inte vill att precis allt hushållsarbete ska falla på min svärmor, och för att inte vara till för mycket besvär och för att visa tacksamhet för att vi får vara här!

2 kommentarer:

  1. Uff, det låter trist, men om de inte är otrevliga mot dig så får du se det som att det är deras sätt att vara på. Det finns ju människor som inte ödslar med beröm omkring sig. Trevlig resa hem, det är ju några veckor kvar innan skolan börjar så du kan ladda positiva energier. 💕

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag borde lagt till att denna insikt gör det lättare att förhålla mig till att jag inte får beröm och därmed känner jag inte att jag lider av det.

      Radera