måndag 8 juli 2024

Semester hos svärisarna

Så är vi inne på sista dagen hos svärisarna i Sydspanien för denna gång. Svärmor har ställt ut en stol på trottoaren utanför dörren och sitter och småpratar med en grannfru. Svärfar grejar runt lite med gud vet vad. Jag sitter i soffan och har mensvärk. Imorgon bitti tar vi tåget norrut och jag har laddat med svenska bindor och spanska värktabletter, så jag klarar mig.

Nå, vad har vi ägnat dessa 18 dagar åt? Jo, men lite av varje. 

Först en kärleksfull fas på ca två dagar innan jag tröttnade på hettan och svärisarnas enorma samlingar och vi drog till strandhuset, själva, med buss. Det var Lugnt och Skönt. 

Sedan följde några dagar här i Almonte eftersom vi ville titta på vildhästarna från nationalparken Doñana, som springer genom byn den 26 juni varje år, och eftersom vi ville gå på den årliga byfesten, La Feria. Där kan man köpa karamell och åka karusell och fröjdas hela natten, om man orkar. 

Efter detta följde en längre period i strandhuset och någon dag in i denna period dök svärisarna upp, sedan även deras tre vaktlar i bur. Och i helgen var även Ms storebror och en av hans småbröder med varsin fru och son där.

Vad vi har gjort i strandbyn? Jomen vi har badat i havet, fyllt och plaskat i barnpoolen, ätit lunch i centrum en gång och sedan promenerat hela vägen hem. Jag har stört mig på att mina svärisar har en miljon halvtrasiga grejer och inte klarar av att höra och ta in ordet "tirar", som betyder slänga. Idag t ex fick jag inte slänga ett slitet parasoll som skruven lossnat från. M har inte målat och G har tyvärr inte lekt så mycket med sina kusiner, men just nu dök den yngsta upp... och en dag badade han med mellankusinen i barnpoolen och hade så, så roligt!

Vi har umgåtts och tagit det rätt lugnt, ätit svärmors mat. Jag har också bakat en supergod chokladkaka till min svägerskas födelsesedagsfika. 

Vi har ätit middag med några kompisar i några omgångar och så har vi badat lite mer. 

På det hela taget har det varit en fin vistelse med mestadels lagom varmt väder! Samtidigt ska det bli lite skönt att åka hem...

4 kommentarer:

  1. Åh, strandhuset! Och ferian! Vilken semester!
    Varför leker inte G och kusinerna? Kan det vara åldern? Språket? Hur mycket spanska pratar G när ni är där?
    Förstår att det blev påfrestande efter ett tag att bo så tätt inpå varandra! Men du ska nog inte försöka övertala svärföräldrarna att slänga sina saker. Det hade inte blivit god stämning om du hade försökt övertala mig att slänga mina grejer :-)
    Ha en riktigt fin tågresa nu, och välkomna till Sverige!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De har inte lekt så mycket av den enkla anledningen att vi inte setts så mycket. Vi har varit lediga och tillgängliga men bröderna har inte prioriterat att ses.

      Nä jag har gett upp om grejerna, men det är alltså trasiga, rostiga och mögliga grejer vi pratar om, mestadels. Saker som ingen nånsin mer kommer att använda. /Tove

      Radera
  2. "Borta bra men hemma bäst" :D! Trevligt att läsa om er semestertripp, tack!
    Hoppas hemresan gick bra. /Annika F

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jadå, nu är vi hemma. Det är skönt. Fint väder just igår och idag till och med,men jag känner mig ändå lite uttråkad...

      Radera