lördag 12 maj 2018

Utforska allt- Är du hungrig? Vill du äta kött? frågade min granne, när G hade lyft på locket till hennes stekpanna med grillat kött som stod på marken, eftersom den inte fick plats på bordet.

Nej. Han var inte alls hungrig eller sugen på kött, bara oerhört nyfiken. Vad kan finnas under det här locket? Hur långt kan jag gå innan mamma följer efter mig? Får man pilla på den här cykeln då?

Angående cyklar så verkar G älska dem! Han säger bici hela tiden när vi är ute och han har själv fått en trehjuling, samma dag som pappa M fick hem sin elcykel som han köpt på nätet. Imorgon ska han premiärcykla den ända till jobbet, nio kilometer bort. Jag hoppas att han inte kommer hem lika utmattad som idag. Kanske hjälper motorn något.

Det har varit soliga dagar och kvällar nu på senaste. Solen vill aldrig gå ner, verkar det som, och G har haft två nätter i förrgår och dagen innan det när han inte alls kunde komma till ro förrän alltför sent. Igår och idag har han dock somnat i tid, så kanske har det vänt nu. Det är en balans i att stimulera honom tillräckligt mycket men inte för mycket under dagtid så att han är lagom trött men inte övertrött när det är dags att sova på kvällen. På dagen somnar han utan problem, åtminstone om vi går ut med barnvagnen.

Det är så vackert nu! Björkarna är riktigt skira i sina pyttesmå blad, som varje dag spricker ut lite mer. Snart är de somrigt mörkgröna, antagligen. Umeå är ju björkarnas stad och det är björkalléer längs med nästan varenda gata. Vackert, faktiskt, och karaktäristiskt.

G älskar att vandra ut här ute på gården och vidare in i skogen. Han älskar att upptäcka allt och utforska varenda liten sak. Alla fåglar heter anka i hans värld, och idag tyckte jag nästan att han satte ihop två ord till en liten mening: anka bada. Eller så var det två enordsmeningar: Anka. Bada. Jag vet inte. Vad jag dock vet är att vi byggde en liten koja på balkongen imorse, eftersom jag inte orkade gå ut med honom på riktigt men det var för fint väder för att vara inne. Kojan bestod av vår gamla bäddmadrass (som egentligen ligger ihopvikt som en kvadrat på vardagsrumsgolvet) och filten som hör till, samt två kuddar som brukar ligga i soffan. Jag tog ut några böcker och två ankor, och det kändes riktigt mysigt! G hällde ut allt duplo på golvet som dekoration. Sedan hällde jag lite vatten i ett metallfat och där fick ankorna bada. Det var fint och lite slappt!

När solen tagit över för stor yta av balkongen, framåt halv elva, gick vi in för att laga mat. Vi upprepade gårdagens vinnande koncept som bestod i att G stod på en stol vid den ena diskhon och jag stod vid den andra och han gav mig morot (igår potatis) att skala. Jag ber honom om en morot och han ger mig den i handen. Samtidigt strilar en liten stråle med ljummet vatten från kranen och han leker och blöter ner handen och vitlökspressen och lite annat han får tag i. Supernöjd, ända tills han inte får leka där mer.

När maten var klar och G hade ätit kom min vän A, som också varit inneboende till mig. Vi käkade och gick ut på en lång och härlig sommarpromenad. G somnade nästan med en gång och vi hann prata och uppdatera oss om vad som hänt och präglat våra liv sedan vi sågs sist, vilket måste varit typ i höstas. Det var härligt! Vi blev varma! (Vilken lyx att bli varm när man är ute!) Sedan åt vi kaka med grädde och hon drack kaffe och jag drack saft. Mums!

Jodå, det har i det hela taget varit en bra dag. Och imorgon kommer en ny och nu måste jag gå och lägga mig.

Tack solen för att du kommit och värmt upp mitt kalla Västerbotten! Vi ses imorgon igen! God natt!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...