torsdag 19 maj 2022

Saker som har hänt

 Även om jag inte skrivit här på ett tag så har det såklart hänt saker. Kanske inte av så stort intresse för alla andra men ni som är med i intresseklubben antecknar såklart! 

Vi har varit i Falköping. G och jag åkte tillsammans med kompisen G och hans mamma till Falköping en helg nu i början av maj. Falköping - där det inte händer! eller: Falköping - där det hände! Kompisens mamma spottade ur sig slogans på löpande band. Falköping har följande att se och uppleva: raggarbilar, bra lekplats, bowlinghall, Falbygdens museum och Jan Lööf-estetik. Kolla bara här:

Det fanns även små söta hus och bostadspriserna skiljer sig markant mot där vi bor på Västkusten. Alla vi pratade med blev genuint förvånade över att vi var där som turister. Staden kändes sovande och lugn, och det tog ett litet tag men sedan kom vi in i lunken. Varför måste det hända så mycket när det kan hända ingenting? 27 timmar senare tog vi tåget hem igen med två lite trötta men lyckliga och beresta barn.

Vi har tagit emot nycklarna och några hundra tusen kronor har fladdrat iväg från våra konton. Ett lån på över en miljon har upprättats i våra namn. Vi är bostadsrättsinnehavare och snart radhusfamilj! Första titten i lägenheten efter nyckelmottagningen var fin. M och jag var glada. Vi har fixat detta! Vi har ett stabilt boende nu. Men samtidigt: Var det så här litet? Hur kommer det vara att bo så nära inpå andra? Jag gissar att det blir en blandning av hur vi bodde i Umeå (i lägenhet i litet lägenhetshus på liten gård) och hur vi bodde på Klädesholmen (villor supertätt inpå varandra). Vi får se. Många barn finns det i alla fall, och en himla fin lekplats. G trivs redan! Och så har vi badkar också. 

Jag har skaffat instagram och märkt hur mycket lättare det är att publicera sig där, jämfört med att skriva blogginlägg. Samtidigt säger ju orden mer än tusen bilder, så jag har absolut inga planer på att överge bloggen som format. Varför skulle jag det?  Vill ni följa mig? Klart ni vill! Tanttove heter jag där.

Det mesta jag sått har tittat upp. Inte allt. Inte krassen, inte jätteverbenan. Men nästan allt! Och nu står jag här med en hel drös växter som måste hitta sin plats på jorden, i jorden. Några krukor kan jag nog ha på mina nya altaner men vi åker ju bort om en månad, så det känns inte som så mycket idé. Vi åker bort ja, för:

Vi har köpt tågbiljetter till Spanien! Hurra vad bra det känns! Så här åker vi: Göteborg - Kiel - Hamburg - Mannheim - Lyon - Barcelona - Sevilla, med övernattning på färjan mot Kiel, i Mannheim, i Lyon och i Barcelona. Så nu gäller det bara att boka hotell överallt. Och att köpa hemresa innan det blir ännu dyrare...

Vad har ni haft för er sedan sist, då? Lämna gärna en kommentar och berätta!

5 kommentarer:

 1. Jag tror att det kommer att bli jättebra i radhuset! Stort grattis till det!
  Det ÄR lustigt att någon turistar i Falköping. Inget ont sagt om Falköping dock :-) Jag tänker mig att min ostälskande familj kommer åka dit i sommar och äta ost-lunch på Falbygdens ost. Jag avstår, avskyr ost.
  Klart att bostadspriserna skiljer sig. I Falköping är det vanliga priser, på Västkusten är det väl snarare storstadspriser?
  Mycket som händer i ditt liv nu! Bra saker!

  SvaraRadera
 2. Låter som många bra saker, utom krassen och jätteverbenan!

  SvaraRadera
 3. Vad spännande och roligt med ert nya boende :)! Det blir säkert perfekt med både husstorlek och framförallt med området där många barn finns. Och vad kul med tågresan till Spanien :D! Äntligen! Att ni reser med tåg tycker jag är extra intressant och ett så bra val. Hoppas att du berättar här om hela resan och vistelsen. Bra att du inte lägger ner din blogg som jag tycker mycket om att läsa.
  Jag har mest jobbat och jobbat och varit och hälsat på min sjuka mamma samt hjälpt sonen att flytta. Maj månad rusar fram och det är så otroligt vackert här i naturen nu!!! Stoppa tiden... <3 /Annika F

  SvaraRadera
 4. Jag gillar att läsa bloggar mer än vad jag gillar instagram. Förr la jag lika mycket tid på båda. Nu väljer jag hellre min blogg. Ska in och kika på din instagram iallafall. Tror det blir jättebra med radhuset sen när ni bott in er och fått era grejer på plats. Så roligt med en resa till Spanien.

  SvaraRadera
 5. Snälla du, lämna inte bloggen! Jag läser den alltid med stor glädje för du skriver så bra. Tyvärr lyckas jag inte få igenom kommentarer, men gör ett försök idag! Jag tror att ni kommer att trivas i ert nya hus och önskar er lycka till. Stella I Italien

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...