lördag 8 december 2018

Andra lördagen i december


Så kom decembers andra lördag till oss med lite regn, lite vind och lite mulet väder. M och G drog på utflykt till Skärhamn för att lämna konstverk i lera för bränning och hämta andra kreationer som redan var både brända och målade med någon vit färg som heter esmalte på spanska och kanske emalj på svenska. Vad vet jag?


Själv var jag hemma och bakade saffransbullar med mandelmassa och lagade en god Nikkalouktasoppa till lunch. Det var så skönt med lite arbetsro och koncentration. Jag brydde mig inte om oordningen på vardagsrumsgolvet utan gick helt upp i mina köksbestyr. I tankarna min väns nyfödda dotter...

Rosor till lilla A som föddes igår och till L som gjorde själva jobbet!
När bullarna var färdiga och jag ätit två skålar soppa begav jag mig ut på en liten promenad i regnet. Jag gick till två adresser och lämnade några nybakta bullar. Det känns fint att ge till de som ger. För igår kom ett par jag lärt känna i onsdags förbi med en julklapp. Det var en fin bok om alla hus här på holmen. Eftersom de inte var hemma just när jag gick förbi ligger nu några saffransbullar i en påse i deras brevlåda och jag hoppas verkligen att de hittar dem innan måndag eftermiddag. Men - vad vet jag? Den andra påsen fick våra hyresvärdar. 


Och utanför deras hus blommar fortfarande ringblommor i december. Brukar det vara så på västkusten eller är det något som inte stämmer?


Innan jag gick in igen blickade jag ut över havet. Naturen är alltid vacker, även den andra lördagen i december med snålblåst och regn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...