söndag 19 december 2021

Vad är väl en bal på slottet mot lite magsjuka från förskolan?

December traskar vidare i sin egen takt och jag har inte så mycket tid, eller om det är energi, att skriva här då jag just nu skriver en hel del på jobbet. Mina texter ömsom hyllas, ömsom kritiseras men då sluttexterna blivit såpass bra att de fått höga poäng av slutläsaren (upphandlare) blev jag hux flux inbjuden till en konferens på ett slott i Stockholm. Så här såg det ut:


 Det var en ganska liten skara människor från olika utbildningsföretag, inom samma koncern, som möttes och vi pratade om allt från goda affärer till nya bestämmelser inom Lagen om offentlig upphandling. Inte riktigt mina områden kanske, men ändå roligt att få vara med på ett hörn och lyssna, fråga och reflektera, skratta och äta god mat.

Dagen efter hemkomst var en fredag och G skulle lämnas på fredagsavdelningen på  förskolan och vi möttes av skyltar om VATTKOPPOR! MAGSJUKA! HÖSTBLÅSOR! Verkligheten kändes allt annat än slottslik. I vilken miljö lämnar jag egentligen mitt barn?

Så kom helgen och vi tog bilen ner till Göteborg för att fira min mamma som snart skulle fylla år. Syrran och lillkusinen slöt upp och vi hade en synnerligen trevlig kväll. Dagen efter hälsade vi äntligen på hos våra hemflyttade Barcelonavänner och käkade vrålgod lunch, spelade Monopol och byggde stor snölykta. Barnen pratade spanska och svenska med varandra, liksom vi vuxna, och det var så fint att helt och fullt få vara i vårt hemspråk  (annars träffar vi bara folk som pratar endast det ena språket).

Måndagen avlöpte väl, men på tisdagskvällen började G ganska plötsligt att kräkas. Han hade visserligen inte ätit någon middag, mer än lite burkmajs, så jag fattade att något var på gång. Ändå överraskades jag. Stressnivån sköt i höjden. Hur skulle det gå nu? Hur länge skulle G vara sjuk? Hur sjuka skulle vi vuxna bli? osv. Men det visade sig vara snabbt övergående och redan nästa dag mådde lillpojken bättre. Trots det fick han vara hemma resten av veckan, även om han egentligen hade kunnat gå på fredagen (med tanke på 48h-regeln), men inte sjutton ville jag släppa iväg honom till smittoavdelningen numero uno. Nej tack. Lite pusslande och mycket videotittande för att vi inte skulle behöva vabba så mycket, blev det. Och nu är det bara tre dagar kvar i förskolan innan jullovet. Ett jullov som vi inte vet hur långt det blir...

För kommer vi iväg till Spanien så lär vi bli borta ett tag. Till februari åtminstone. Så får vi se om vi tar vår tredje vaccinspruta i Spanien för att kunna åka tåg hem genom Frankrike eller om vi rent av flyger (helst inte...). 

Nåja. Alla julklappar är i alla fall inköpta. M får en sak av mig, G kommer få totalt fyra julklappar tror jag, själv får jag nåt från en loppis eftersom jag såg till att M och G åkte dit igår för att köpa en julklapp till mig (M är inte så benägen att köpa julklappar och födelsedagspresenter kan man säga), sedan kanske mamma och pappa får nåt också. Inget till syrran, inget till någon vän. Jag har missat det helt i år. Så ja... så tråkig är jag. (Men i alla fall snäll mot planeten.)

Hur har er decembermånad varit hittills? Är ni peppade inför jul? 

4 kommentarer:

 1. Harju tampats med ett par brutna revben hela december, så nej inte då pepp rent praktiskt men superpepp på att båda mina grabbar kommer hem på tisdag!!!

  SvaraRadera
 2. Haha, Jesús är ju inte den bästa å julklappar heller, men jag brukar få en av honom på julafton, och en på reyes magos.
  Disa är så otroligt förväntansfull, det är fint! Hoppas att julen blir precis så magisk som hon hoppas på! Jag ska göra vad jag kan! Det blir nog den juligaste julen i Spanien, här i vårt nya hus. Här går att fira mysig jul! och vedförrådet är påfyllt, så vi kan elda så mycket vi orkar, och ålla oss varma!

  Här kommer förkylning efter förkylning, nu har vi en ny som satt sig i halsen och näsan mest, men man ksn alltid hoppas på att vara frisk på julafton! Hoppas att inte G drar hem någon ny smitta från förskolan.

  SvaraRadera
 3. November och december har varit "sådär" på min arbetsplats=förskola. Flera barn förkylda, höstblåsor och febertoppar och lite magsjuka och löss på det ;). Jag har tagit 3:e dosen och även säsongsinfluensavaccinet för ett tag sedan. Julklappar är sällsynta hos mig.
  Önskar alla en frisk och God Jul! /Annika F

  SvaraRadera
 4. Hade velat läsa mer om slottvistelsen (bild på frukostbuffé och rum?) men jag får väl googla! ;)

  Spännande att se hur det blir med resan! Håller tummarna förstås!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...