söndag 13 februari 2022

Vad virkar jag?

 


Jo! Jag virkar faktiskt en kofta till mig själv! Påbörjad 2018, pausad efter 35 cm, och nu upptagen igen någon gång i höstas efter det att bebiskläderna blev färdiga. Jag virkar på kvällarna och under vissa möten. Det ger ett lugn och gör det lättare att hålla fokus vid digitala möten, konstigt nog. Det ger liksom tålamod.

Mönstret är från Garnstudio/Drops design och heter Vintage Honeycomb.

När jag la upp virkningen (man börjar i koftans nederkant) så tyckte jag minsta storleken blev för stor, så jag räknade om mönstret på något vänster och nu börjar jag tro att den är för liten. Den kommer inte gå att knäppa över magen, tror jag. Både svärmor och handarbetande kollegor har dock uppmuntrat mig att virka klart den och se hur den blir. Den går ju också att ha öppen ifall den inte "går igen".

Ärmen har jag dock virkat helt enligt mönstret, och jämfört med en kofta jag har, så jag tror den blir bra. 

Lite tveksam är jag kring hur den lilla kragen blir (även den omräknad), men vi får se. Blir det konstigt så får jag repa upp den, eller fråga någon hur jag ska göra.

För att få hjälp i att komma framåt har jag faktiskt haft mycket hjälp av handarbetesgruppen på jobbet, som träffas digitalt och virkar och stickar en gång i veckan. Jag brukar vara med när jag känner att jag har tid, eller när jag är i lite mer akut behov av hjälp. 

Vad virkar du på just nu? Eller är det en stickning, nålbindning eller tovning som håller dina händer upptagna?  Eller kanske broderi, sömnad eller ett knyppelarbete?

5 kommentarer:

 1. Så fin den blir! Vilket roligt projekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annika! Den är mer lavendellila än grå dock. Den ser lite grå ut på bilden, ser jag.

   Radera
 2. Tack för svaret på min fråga, vad fin den blir!
  Färgen ser onekligen mer grå ut än lavendel på bilden...
  :) Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas den blir fin när den blir klar. Då får jag fota den utomhus så kanske färgerna återges bättre. Stickar eller virkar du något, Annika F?

   Radera
  2. Nej tyvärr, handarbete är inte min grej. Men jag tycker det är så fint och min mormor virkade mycket så jag har många vackra handarbeten efter henne :). Till exempel överkast, dukar, gästhanddukar och filtar. Underbara minnen... /AF

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...