torsdag 2 februari 2017

2. Mitt kök


Det jag tycker om mest i vårt kök är det stora slagbordet av furu som en snickarvän till oss har gjort. Det har karaktär. Här på bilden ser ni en bit av det bordet och en soppa som jag gjorde en gång. Schilianka hette den, receptet finns i Vår kokbok.

Jag tycker om att laga mat och baka bröd. Jag är helt beroende av att äta ordentlig mat både till lunch och middag samt havregrynsgröt innan jag går och lägger mig. Jag är inte en av dem som äter smoothie till frukost utan jag kör på macka (helst hembakta rågbröd) och en skål fil med müsli.

Själva köket i sig är inte så häftigt. Det är en hyresrätt vi bor i och luckorna är vita, liksom. Spis, micro, kyl och frys. Diskställ i trä. Och en del teburkar framme. Fantisera utifrån det, ni!

2 kommentarer:

 1. Det ser så hemtrevligt ut!
  Jag fuskar med min lista och tar köksinlägget i morgon, efter att Jesús har diskat och städat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, det känns hemtrevligt ibland. Jag vet inte varför men jag har aldrig lyckats uppnå den där hemtrevliga känslan i mina hem i Spanien. Kanske är det för att jag bott där för kort tid och aldrig valt mina möbler eller haft så mycket personliga saker där? Kanske beror det på att köken har varit helkaklade och lysrörsbelysta?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...