fredag 30 december 2016

Inte redo att ge upp än

Jag är inte redo att ge upp amningen än, trots några krävande dygn. Jag vet inte vad det är som gör det men min lille son, som snart är fyra månader, har börjat krångla vid vänster  bröst. Han har tidigare haft en period då han inte ville äta från högerbröstet vilket jag löste genom att låta honom äta oftare från vänster bröst och bara ibland från höger. Nu är det dock tvärtom. Jag har ingen aning om vad det är som orsakar denna ilska han verkar känna mot det ena bröstet, men jag kan förstå att om han suger mindre på det ena så stimuleras detta mindre och det kommer därför mindre mjölk.

Jag har dock bestämt mig för att inte ge upp amningen helt så länge vi inte är hemma. Vi är nämligen fortfarande hos mina föräldrar i Göteborg och det känns inte schysst att ge upp här utan att ge det en ärlig chans i vår hemmiljö där både jag och bebisen har en lugnare tillvaro. Därför har jag bestämt mig för att fortsätta kämpa.

Det har blivit så, nu under några dagar, att jag ammat honom på den lätta sidan, bråkat lite på den svåra sidan för att sedan lämna över barnet till någon annan som får flaskmata. Det känns som om han fått mer och mer på flaska och det är väl det som inte heller känns bra. Då fasas ju liksom amningen ut. Och det vill jag inte. Inte än.

Efter att ha läst på lite på något forum och någon blogg så förstår jag att detta inte bara har drabbat oss. Jag vet ju inte hur vanligt det är, men det verkar ha hänt åtminstone några andra kvinnor också när deras barn varit ungefär tre månader. Nästan lika gamla som mitt.

Nu har jag bestämt mig för att bara amma under dagtid. Ingen flaska. Hur lite han än äter. Så gäller det ju såklart för mig att vara redo att amma när han vill, även om det bara var någon timma sedan sist. Det har fungerat hittills. Och han har faktiskt tagit krångelbröstet efter lite trugande. Ett tips jag läste var att det är bra att erbjuda detta bröst när bebisen är trött. Det gjorde jag och det fungerade. Ett annat tips jag läste var att låta bebisen ligga på ett annat sätt än det "vanliga". Och det fungerade också. Mitt eget trick är att lugna med nappen mellan varven för att sedan försöka igen. Då lugnar sig både bebisen och jag, han av att suga och jag av att slippa höra honom gallskrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...