tisdag 15 januari 2019

Det blev så vitt helt plötsligt

På väg till förskolan imorse såg vi den vackraste av soluppgångshimlar. Jag stannade och tog en bild, som nästan motsvarade verkligheten. Egentligen var himmelen än mer rosa än vad som syns här.


Havet låg helt stilla. Vilken kontrast mot gårdagens blåst 15 meter per sekund (22 i byarna), då en kastvind helt hårt och bestämt tryckte både mig på cykeln och cykelvagnen med G i mot broräcket, där jag fick stopp på ekipaget. Ingenting och ingen blev skadad. Det var bara jag som blev lite skakis, trots att det egentligen gick bra. Men idag - helt lugnt. Vindkraftverken stod stilla och solens rosa ljus följde oss ända till förskolan. 

Trots att jag tagit denna bild, där vi tydligt kan se ett moln, kunde jag ändå inte föreställa mig att det under förmiddagen skulle börja snöa, att molnet skulle avge massor av vita snöflingor som inte bara skulle singla ner över öarna utan även lägga sig och täcka dem med sitt fluffiga ljusa dun.

Så vackert det blev! Men kanske också förrädiskt halt att cykla på? Jag var ändå tvungen att ge mig ut på lunchen för att fota den nya miljön, ren och vit som den var!

Isen håller kanske på att lägga sig?

Där ligger några fiskebåtar och fryser.

Sjöbodarna ser ut att ligga i vinterdvala.

Hummertinorna ligger på land och undrar när sommaren kommer igen...

Inatt ska det bli sex plusgrader, och alltihop lär töa bort!

3 kommentarer:

  1. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

    SvaraRadera
  2. Vad duktig du är att cykla i alla väder! Bra motion och bra för miljön :D!
    Magisk soluppgång och fint fotat! /Annika F

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...