fredag 18 januari 2019

Guldstunderna


Det gäller att ta vara på guldstunderna, tänker jag när jag ligger i den morgonvarma sängen bredvid min lille son och verkligen inte vill gå upp. Ute är det mörkt och kallt och obehagligt och under täcket är det varmt och mysigt. Klockan är ungefär sju på morgonen och vi borde gå upp för att hinna i tid, men hinna i tid till vad? Det gäller ju att ta vara på guldstunderna! Jag har ett litet barn och jag älskar honom och jag ligger hellre kvar och drar mig, åtminstone några minuter till, bredvid den lilla varelsen som är han, innan jag går upp och möter den kalla och aningens hårda verkligheten.

Vissa mornar läser vi en bok i soffan. Igår kväll läste vi om Sune igen. Sune med cykel och skrivbok. G valde den. Han kan den nästan utantill. Han vet att grodan har "en kall mage" och han vet att Sune plockar "många, många, många äpplen". G räknar äpplena med mig. Jag räknar uno, dos, tres, cuatro och G räknar cinco, och jag seis. Sex äpplen har Sune ätit! Han vet att Sune "klättrar" och att hans mamma "läser" allt som Sune skrivit upp att han har gjort ute. Han kan helt enkelt boken, och det skulle inte förvåna mig om han helt plötsligt en dag vill ha en egen skrivbok att anteckna allt viktigt i, precis som Sune gör!

Ja, det gäller verkligen att se och ta vara på guldstunderna man har med sina nära och kära. Att sitta i soffan och tillsammans försöka lista ut vad fjärde säsongen av Falsk identitet egentligen handlar om. Att baka en tigerkaka klockan kvart över nio en torsdagskväll bara för att man vet att ens man se juega la vida cada día, eller med andra ord har det ganska tufft på jobbet med helt otroligt långa arbetsdagar.

Det gör ingenting om mornarna tar lite längre tid och går i lite makligt tempo. Det gör ingenting att G kanske kommer sist av alla barnen till förskolan - det ligger ingen prestige i det. Han är ändå oftast sist därifrån. Vi har under hösten försökt hitta vår rytm och jag tycker att vi har kommit in i den ganska bra. Och nu är det dessutom ljust när jag cyklar till förskolan för att hämta på eftermiddagen! Därför känns januari ljus och lätt för mig, trots alla väder jag är med om när jag cyklar.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...