måndag 8 oktober 2018

Inskolningsförkylningen

Så slog den, tydligen, obligatoriska inskolningsförkylningen till. G har det bra på förskolan och utbyter bakterier och virus med tio andra småbarn, vilket vi blev ordentligt varse i helgen. Förra helgen hade han plötslig feber, och i slutet av veckan som gick började det klia i min hals och G hostade som en liten gubbe. I helgen har vi alla tre varit mer eller mindre matta på grund av olika förkylningssymtom.

Det bästa med helgen har ändå varit att vi gett varandra tid för vila och att M har dammsugit och bakat bröd - för fy sjutton så det såg ut på våra golv! En vecka räcker så är det dö-äckligt överallt, men mest i köket.

I lördags var det vindstilla och jag tog en liten promenad med G på förmiddagen så att M skulle ha tid till återhämtning och skapande. Vi träffade vår fiskargranne och han visade oss dagens fångst: några humrar som snabbt förpassades till sin sump och några kompisar som redan bodde där. Han hade även med sig ett gäng krabbklor till land. Själva krabban slänger man tydligen tillbaka eftersom den inte innehåller någon mat, enligt vad fiskaren sa. Jag undrar hur krabban mår sedan i havet utan klor. Dör den, tro? Eller klarar den sig ett tag? Växer nya klor ut? Det tror jag inte.

Vi träffade faktiskt riktigt mycket folk på vår promenad i lördags. En barnfamilj, som inte bor här permanent, och en annan kvinna som jag pratat med några gånger. G klättrade lite i berg och sedan gick vi hem och åt lunch.

Igår var det superfint väder. Det blåste ingenting och solen sken hela dagen! Vad hände? Jag fick vila på förmiddagen, för att försöka kurera mig från förkylningen och sedan gick jag ut med G i vagnen för att sova, efter lunch, medan M, som sagt både dammsög och bakade bröd!

På kvällen gick vi allihop på kvällspromenad till återvinningen nere vid bron. Det är inte klokt hur mycket förpackningar det blir! Bra att folk återvinner dem!

Ja, det var väl helgen i korthet. En bra helg tycker jag, trots snor, slem och hosta!

2 kommentarer:

 1. En helgglimt ur en småbarnfamiljs liv :)...
  Härligt beskrivet! Det där med fiskar och skaldjur får du gärna forska mer om tillsammans med sonen och sen lära ut. Jag är inte så bra på det området. /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, själv tänkte jag att det blev ett ganska trökigt inlägg - utan bild dessutom! Jo, jag ska se om jag kan ta reda på mer från fiskarn. :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...