torsdag 2 maj 2019

Mat jag ska laga när jag kommer hem

Här sitter jag på taket och våndas över flygresan hem. Naglarna är fortfarande rödmålade efter vår andra primera comunión igår. Jag har inte bestämt mig än för om jag ska ta bort lacket innan resan eller låta det vara kvar. Antagligen får det vara kvar och så får jag köpa nagellacksborttagningsmedel när jag kommer hem. Och kanske något mer lack? Jag gör ju aldrig sånt - målar naglarna... men det kanske är kul? Jag vet ju folk som håller på med det rätt mycket. Ja, jag får se.

Men det var ju inte det jag skulle skriva om utan det var ju mat! Mat jag vill laga när jag kommer hem. Varför ska jag skriva om det? Jo, den första anledningen är att jag gillar att sitta här i Spanien och vara hungrig och fantisera om vilken mat jag kan laga när jag är hemma i mitt kök i Sverige, och sedan är det ju också bra att ha en lista när inspirationen sinar, vilket den kommer göra efter ungefär en dag.

Så här kommer den, en helt färsk framgooglad lista på mat jag vill laga när jag kommer hem:


Potatissallad med salsa som vi kan äta tillsammans med biffarna jag vill minnas att jag slängde ihop i april innan vi åkte iväg söderut. De ligger i frysen.

Krämig zucchini- och svamppasta

Paj

Tomatsoppa

Korv stroganoff med blomkål - perfekt att göra när M spontanhandlat falukorv och blomkål vilket händer titt som tätt

Pasta med lax

Pasta med räkor

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Avocadomousse och räkor

Laxröra

Utöver detta ska jag också laga klassiker som: potatis och purjolökssoppa, spenatsoppa till lunch med hårdkokt ägg, köttfärssås och tomat- och paprikasoppa med vita bönor.

Nä, nu får jag ge mig och gå ner och äta svärmors linsgryta! Den luktar himla gott!

Fler tips, någon?

2 kommentarer:

 1. Jag borde ha en massa tips, jag som inför varje Sverigeresa fantiserat om svensk mat... Men det har jag inte! Är inte sugen på nåt! Men jag brukar gilla rökt sik med skagenröra. Det kanske vore nåt?

  Lycka till med hemresan!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rökt sik förknippar jag mer med Norrland och Höga kusten än med västluaten. Passar rökt sik och skagenröra verkligen ihop? Det undrar jag...

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...