tisdag 12 november 2019

En aktiv helg


Denna helg i november skulle min man jobba och jag och G vara ensamma hemma med varandra. Det kan vara ganska lugnt och skönt men just denna helg fyllde jag verkligen  till bredden med aktiviteter. Så här var det:

Fredag morgon: I mataffären kallade två kallor på mig. En var vit och en var rosa. Den vita passade bra hos mig och den rosa skulle passa helt perfekt hos ponnyhundens matte, kände jag på mig. Det hemska hade nämligen hänt: ponnyhunden hade fått flyga iväg till hundhimlen några dagar tidigare. Till G sa jag att hon sover, hon sover och kommer inte vakna mer, och hon är inte hemma hos sin matte längre. Hon kommer inte nosa på dig och hon kommer inte vifta på svansen mer (gråtpaus).

Fredag kväll: När bibon var gjord och ungen i säng (med sin far) tog jag kallan på styret och cyklade i några minuter tills jag kom hem till min vän, ponnyhundens matte, eller Mala som hon numera får heta eftersom den stora fina ponnyhunden inte finns mer, inte skäller mer när jag knackar på, inte viftar mer på svansen. Mala bor på andra sidan holmen, och holmen är inte alls så stor om man säger så. En chokladkaka fick hon också, och brie hade hon köpt, goda chips. Så satte vi oss i soffan och avhandlade livets väsentligheter under varsin filt, med varsin tekopp och ett enda glas rosé. Det var Gud och djävulen och jorden och relationer och till sist: snygga killar från vår ungdom. Jag såg en tydlig parallell till hur jag och min inneboende från Skåne brukade avsluta våra kvällar - genom att titta på bilder på snygga killar på nätet... Växa upp? Nej tack!

Lördag förmiddag: M drog och jobbade och kvar var jag och min son. Han hann faktiskt titta på Pingu och Pino, eller var det var, en ganska bra stund tills två av hans förskolekompisar och deras mamma kom på besök. Så fint att få umgås med andra barn och med en annan mamma, tyckte jag. Barnen klängde på sina respektive mammor i några minuter, åt korv och makaroner och sedan lekte de loss i vår soffa som inte var sig lik efter endast två minuter i deras våld. Som det kan gå! Så roligt de hade!

Lördag kväll: När de gått stupade G och jag i säng och sov i två timmar, vilket kändes som tjugo effektiva minuter. Sedan satte jag igång att göra puchero enligt svärmors recept. Saltade revben kokades tillsammans med kycklingfilé och 500g fransyska, i 45 minuter, sedan i med squash, morot, purjolök, champinjoner, potatis, selleri. Koka, koka. Sedan insåg jag att tre liter puchero var lite väl mycket så jag hörde av mig till Mala, som jag misstänkte behövde käka middag precis som vi, och hon kom förbi. Vi käkade, gick ut och hamnade i Svenska kyrkans 24-timmarsbön. Men inte vågade vi gå in och störa mitt i bönen, så vi stannade utanför, gick en liten sväng och sedan in och fika med de andra bönedeltagarna. Jag fikade, och tog sedan sällskap med en av kvinnorna från bönen på en promenad till bron och sedan gick jag hem. Att plocka russinen ur kakan, heter det...

Söndag: Så blev det söndag och G och jag gav oss efter lunch iväg på ett litet äventyr i skogen. Det lovades sol, men solen hann precis gå i moln innan vi tog oss ut. Hittills har jag hunnit besöka Bö tjärn och skogen runt omkring fyra gånger, och tre av dessa gånger har det varit mulet. Men det gör ingenting, för när man har traskat i en halvtimme i min lille sons tempo kommer man fram till en så mysig och fin röd stuga och där serveras det kaffe och hembakta kakor för tre guldtior, i sällskap av söta tanter i friluftskläder. Efter fikat gick vi tillbaka till cykeln och G gick nästan hela vägen, med lite clementinmuta och busslockelse.

Efter skogen passade vi nämligen på att besöka M i bussgaraget eftersom han just då hade rast. G fick spana in alla bussarna och verkade nöjd med det och jag fick vila mig i soffan en stund. Sedan bar det iväg hemåt igen över en bro över ett hav i nästan skymning. Blyblå moln och en gul strimma sol längs med horisonten. Men denna dag ville G inte sova middag, så vi hängde i soffan hela stunden fram till middagen, då G åt korv och makaroner för tredje gången denna helg...

Ja, detta var min helg det. Snacka om att jag var lite slut på måndag morgon sedan! Men nu är det tisdag och jag måste sätta igång och jobba! Hur har er helg varit?

6 kommentarer:

 1. Vilken innehållsrik helg du har haft och avslutningen med bussgaraget måste vara toppen för sonen. Tänk, att ha en pappa som kör buss! Vilken lycka.. Det första ord min son sa var "opbil"(vi trodde han sa Opel som vi hade men det var naturligtvis sopbil ;). Jag har haft en lugn helg med liten promenad i det novembergrå vädret samt firat en 87-åring. Här i Stockholm har det regnat några dagar. Bra för grundvattnet och naturen :)./Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, jag tror att han gillar att hans pappa har ett så häftigt jobb. Det är bra att han har ett jobb som är lätt för barn att greppa. Mina föräldrar som båda var tjänstemän hade inte det. Jag minns att det var jobbigt och svårt att förklara för andra barn vad de egentligen jobbade med.

   Radera
 2. Min favorit på din helg var kompishänget på fredagskvällen, utan barn! Det låter som en dröm! Tråkigt med hunden bara.

  Men du, puchero med champinjoner och purjolök och squash?! Är du säker på att det var puchero?

  Min helg: Världens lyckligaste Disa fick börja ridning på fredagen, sedan fredagsmys, på lördag fick vi kompisbesök, åt lunch ute, de stannade till söndagseftermiddagen och när de åkte jobbade jag tills jag skulle sova.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var väldigt skönt med kompishäng i lugn och ro. Och ja - det är puchero enligt min svärmors recept eftersom hon säger "släng i alla grönsaker du har"... hehe. Hur är ditt pucherorecept? Jag testar gärna!

   Så underbart att Disa fått börja rida! Jag hoppas att hon fortsätter med det och lär sig mer och mer. Hon har väl hjälm, lillflickan? (Jag har sett att det slarvas med det av vissa i Spanienlandet.)

   Radera
 3. Mysig helg!
  Själv lever jag i min lilla bubbla av sjukskrivning/hemma-jobb/man som har extremt flexibla arbetstider, så jag vet sällan vilken veckodag det är. Men de senaste dagarna har jag hunnit med både Matrona och ultraljud, bio med kompis och testat yoga för preggos. Jobbet som jag borde ha gjort har jag lagt på hyllan och igår mailade min chef och undrade hur det gick. Så nu sitter jag och panikar lite framför datorn (och läser andras bloggar istället för att jobba!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, är du sjukskriven på grund av graviditeten? Jag tycker det är så fint att följa ditt äventyr genom dina sporadiska uppdateringar. Vad roligt med ultraljud (hoppas jag) och skoj att testa gravidyoga, det gjorde aldrig jag - gravidyoga alltså. Hoppas det går bra med jobbet nu. Vad är det du jobbar med?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...