tisdag 29 december 2020

Det första jag ska göra

Det första jag ska göra är att krama min mamma. En lång varm kram, och trycka henne lite på de där små punkterna mellan skulderbladen som hon älskar att jag alltid hittar direkt. Minimassage.

Det andra jag ska göra är att krama min pappa. En lång varm kram och stryka honom över ryggen och kanske gråta en liten skvätt - för det var så längesedan nu.

Det tredje jag ska göra är att krama mamma igen, och pappa igen, och mamma igen och pappa igen och sedan kommer mamma säga att nu räcker det. Och sedan kommer pappa sätta på kaffe. Och sedan kommer vi fika tillsammans i soffan, utan avstånd.

Det fjärde jag ska göra är att krama min syrra, och hennes son och hennes man och sedan syrran igen och sonen igen och syrran igen och sonen. Sedan kommer syrran säga att nu räcker det, nu går vi ut och leker. Och så ska vi leka på en gräsmatta eller på en lekplats eller allra helst vandra iväg till någon skog, med ett stormkök och laga någon god mat, kanske lite stekt blåbärspaj på det, med vaniljvisp, och vi ska smaka från varandras tallrikar och aldrig vara rädda mer.

Det femte jag ska göra är att åka till Göteborg med min son och åka spårvagn. Vi ska åka alla linjer fram och tillbaka tills vi tröttnar och då ska vi gå av på Järntorget eller Hagakyrkan och ta oss till Solrosen och äta varsin stor måltid mat. Han ska äta potatismos och vi andra två tar vad som oss mest behagar just den dagen. Det kommer bli fantastiskt! 

Det sjätte jag ska göra är att boka en resa till Spanien, en resa med tåg. Och vi ska planera och se fram emot och slutligen ge oss av. Kanske besöker vi Muros på vägen, eller Bilbao, och sedan luffar vi oss nedåt mot atlantkusten för att på det sjunde krama mitt barns farmor, farfar, titos, titas och primos. Hela familjen, varenda en ska jag krama och kindpussa och ingen ska ha munskydd och ingen ska vara rädd nå mer.

Det åttonde jag ska göra är att boka en resa till Umeå, givetvis med nattåget. Och jag ska åka upp, åka dit och träffa alla som jag längtat efter. Jag ska ta det lugnt men ändå träffa alla. Jag ska vara på jobbet och fika och prata och dansa runt i korridoren och säga att det nionde jag ska göra är att gå på bio med min son och min man. Kanske visas någon matinéfilm på Folkets bio lagom för hans ålder, för vid det här laget har han nog fyllt fem.

Det tionde jag ska göra är att gå på Liseberg, en dag när det är lagom mycket folk där. Vi ska titta på allt och kanske åka något som är lagom läskigt för oss. Farfarsbilarna, kanske Cirkusexpressen, som tydligen inte finns längre - så det får väl bli något annat. 

Det elfte jag ska göra är att boka in en utekväll med syrran. Utan barn, utan män, men med musik. Jag vet inte vad det kan tänkas bli, men minns du? Minns du Räfven? Och det tolfte vi ska göra är att vila upp oss på ett Spa, så vi orkar med resten av året. Visst ska vi det, syrran?

Dessa är de tolv första sakerna jag ska göra, när allt är över, när alla är vaccinerade och klara. Och sedan, sedan ska jag bara andas ut, umgås med folk som vanligt och ha det bra. Tills dess: håll i, håll ut, håll avstånd och glöm för guds skull inte bort att Tvätta Händerna! 

Kärlek och respekt

/Tove

8 kommentarer:

 1. Jag hoppas innerligt att dina önskningar kommer att slå in! Att det blir verklighet snart. Att det inte kommer något och sätter sig på tvären och förstör det hela.
  Vi får hoppas att 2021 blir ett bättre år för alla!
  Gott slut & Gott Nytt År! /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar för givet att allt detta kommer att slå in, om än kanske inte redan under nästa år. Men vem vet - det kanske inte alls blir så här. Förra året vid den här tiden framkommer så extremt tydligt - vi hade inte en aning om vad som väntade. Och när har vi det, egentligen?

   Radera
 2. Jättefint skrivet och tänk att allt det där är sådant man tog för givet för ett år sedan. Sånt man bara gjorde!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Åsa! Ja, men det är ju så sant: man bara gjorde allt detta som en helt självklar del av livet.

   Radera
 3. Fina fina Tove. När ska du krama mig??!😘 tänk vad vi ska glädja oss o även om det inte blir precis som vi tänkt oss ska vi fortsätta tro, hoppas o älska😍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska krama dig när vi båda är vaccinerade, fattar du la?

   Radera
 4. En så härlig vårbild! Och en så himla bra sammanfattning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annannan! Och välkommen hit! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...