onsdag 15 mars 2023

Nästan ett kvartal

Så gick nästan ett kvartal innan jag skulle skriva här igen. Inte vet jag om någon "är kvar" eller om någon kommer läsa, men kanske finns ni där ute, ni som fortfarande tror att det kommer komma något här, ord. Mina ord. 

Som ni vet är det alltid så att när en som bloggar inte bloggar beror det på att det är mycket som händer i livet. Och ja, mycket har hänt, som jag inte vet hur jag ska formulera mig kring och därför har formuleringarna dröjt. 

Det började väl med att jag några dagar efter nyårsaftonen åkte hem. Jag tog buss och tåg tillbaka till mitt norra hörn av Europa. Rutten gick så här: Tåg från La Palma del Condado till Madrid. Buss från Madrid till Vitoria Gasteiz. Där sov jag en natt på ett litet pensión och insåg att jag passerat vandrarhemsstadiet i livet med delad toalett. Sedan buss till San Sebastián där jag åt lunch på en liten vegetarisk restaurang som jag bara måste återvända till. La Botanika. Jag gick en tur till strandpromenaden, lapade i mig lite sista vintersol och åkte sedan buss vidare till Bordeaux dit jag kom fram ganska sent på kvällen. Klockan åtta, har jag för mig. Dagen efter tog jag tåget till Strasbourg och gick en sväng i stan med rullväska på kullerstensgator. Därifrån tåget till Karlsruhe där jag sov en orolig natt på hotell precis vid stationen. Jag hörde djurparksdjuren skrika om natten. Sedan tåget, tillsammans med mina nyfunna Tjörnvänner, till Kiel och där käkade vi falafelrulle, gick en promenad och fikade på något arabiskt fik. Sedan färjan till Göteborg där mina föräldrar hämtade upp mig och skjutsade hem mig till mitt radhus och min familj som landat två dagar tidigare. Det var en fin resa! Jag älskar banne mig att resa på detta sätt!

Strax efter hemkomst började således "detta hända" som jag inte vetat hur jag ska formulera mig om. Jag påbörjade planeringen av ett stort projekt, och kanske är det så som min mamma säger att jag behöver projekt att grotta ner mig i och arbeta med. Först projektet med en lång tågresa och sedan detta: projekt Bröllop. Vi ska nämligen gifta oss i vår.

9 kommentarer:

 1. Verkligen kul att höra av dig, du har varit saknad av mig som läsare!
  Inspirerande att läsa om din tågresa från Spanien. Tänk, det går att åka tåg i alla fall. Själv försöker jag boka tågresa till sommaren till Norge eller Danmark från Stockholm. Det går inte alls :(. Skandal är vad det är!
  Stort GRATTIS till Ert vårbröllop!!! Vad roligt och spännande... hoppas det blir precis så som ni önskar! Kram, Annika F

  SvaraRadera
 2. Jorå, vi finns kvar😉 Grattis till bröllop🤗
  Carina

  SvaraRadera
 3. Åh så roligt och spännande!

  SvaraRadera
 4. Men wow vad härligt! Stort grattis <3

  SvaraRadera
 5. Vad härligt med bröllop!

  SvaraRadera
 6. Äntligen ett inlägg! Nu när du är igång får du skriva bröllopsinlägget!

  SvaraRadera
 7. Grattis vad roligt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...