måndag 14 augusti 2023

Tips
Jag älskar att tipsa om saker och ting. Serier jag har sett, grödor jag har odlat, radioprogram osv. Här följer nu några av sommarens samlade tips, från mig till er. Varsågoda!

TV-serietips:
En liten hobby jag har under sommarhalvåret är att titta på ungdomsserier. Detta har pågått i några år nu och serier som Eagles, Någon som du och Portkod har följts. Denna sommar har jag sett tre ungdomsserier och jag rekommenderar alla. Först ut var Från trakten om Zeina och Bror som blir familjehemssyskon när Zeina blir placerad hos Brors familj i Värmland. Rolig att se!

Den andra serien jag såg var Fejk om tre tjejer som bär på en oerhörd hemlighet. Lite klurig och jag tror jag förstod allt, men jag är inte helt säker på att jag riktigt förstod hur den slutade och vad huvudkaraktären ville säga med sin sista replik. 

Den tredje serien jag betade av under sommaren var Vakuum. En finlandssvensk serie om en tjej som har svårt att stå upp för hela sig själv, och om dömande gäng runt omkring henne. Detta är den serien jag kunde relatera till mest. Det finns likheter med min studietid i Umeå.

Sedan har M och jag också lyckats hitta lite tid nu i sommar för att se en serie ihop. Min pappa rekommenderade den brittiska kriminalserien Happy Valley och den ser vi nu. Mycket spännande! Tur att jag har M bredvid mig att hålla i handen.

Radiotips:
Jag har bara lyssnat på ett enda sommarprat hittills i sommar och det var Maria Wolrath Söderbergs. Hur bra som helst! Det handlar om glappet mellan vad vi vet att vi måste göra och vad vi faktiskt gör för att leva så klimatvänligt som möjligt. Det är ett program som jag önskar att alla skulle lyssna på! 

Sedan har jag blivit tipsad om följande tre sommarprat som jag inte hunnit lyssna på än: Bo Landin, Annie Lööf och Lina Wollf. 

Odlingstips:
Jag vill tipsa er alla om att nästa år odla potatis och tomatsorten Venus. Det är de grödor som gett mest utdelning i år! Potatisen har jag odlat både på friland och i 10-litershinkar (vilket fungerar på balkong eller i mitt fall altan). 

Handarbetestips:
I sommar har jag virkat två sjalar. Den ena är färdig och den andra är fortfarande pågående. Den första heter Thoughts of Ireland  och den andra Magic Summer. Till Magic Summer väntar jag på mer garn, då jag uppenbarligen hade lite för lite, trots ett nystan med hur många meter som helst. 

Ja, där har ni några tips att förhoppningsvis inspireras av! Nu är det dags för er att tipsa mig!


8 kommentarer:

 1. Andra bra Sommarprat i år: Mark Levengood = en alldeles fantastisk berättelse, Max Tegmark = alltså hur svårt är det inte att fatta vad AI är och hur det kommer förändra?

  SvaraRadera
 2. Gillar också Happy Valley! Nästa lite tomt nu när man sett sista säsongen 😌

  Lohe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer inte fler säsonger än de tre som ligger på svtplay, eller? Mycket bra men mycket obehagligt. Han psykopaten verkar vara med i alla tre säsonger dessutom. Hu! Vi är på säsong 2 avsnitt 5, som vi förhoppningsvis orkar se ikväll.

   Radera
 3. Har inga tips på filmer eller serier.
  Radiotips på sommarpratare förutom den du tipsade om:
  Bo Landin, biolog och miljöjournalist, om vatten och varför miljökampen är viktigare än någonsin.
  Eva Armini, lyssnarnas sommarvärd om att bli bortadopterad och söka svar på frågan varför.
  Tilde Addenbrook, lämnade tryggheten för att hjälpa till i Ukraina.
  Maria Wolrath-Söderberg, Retoriker, om varför vi skadar klimatet fast vi inte vill.
  Lise Tamm, Åklagaren på ICC i Haag, om krigsbrott, sexhandel och varför det är viktigt att säga som det är.
  Ett odlingstips, jordgubbar i ampel på balkongen/altan
  Tips på handarbete som jag gjort på regniga dagar, och med tanke på att minska användandet av plastpåsar som dessutom är dyra.
  https://www.allas.se/handarbete/virka-smarta-shoppingkassar-gratis-monster/140267
  // Ingalill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips, alltihop! Jordgubbar har jag i blomlåda på altanen och i en kruka. Funkar fint men blir inte så supermycket. Vi äter några per dag. Jag tror jag har en sen sort för de är mogna nu, och blommorna är djupt rosa - inte vita.

   Ja, men sånna påsar skulle man ju kunna virka av nåt restgarn och ge bort. Jag har en del tygpåsar redan som jag använder när jag handlar.

   Radera
 4. Tack för tipsen! Jag lyssnar på många olika program i P1 och där finns många guldkorn...
  Sen tycker jag att det är kul och intressant att titta på "Där ingen skulle tro att någon kunde bo" från Norge samt finska programmen om "Au pair i ...". Nu senast var de i Panama.
  Man reser i världen och upplever en del utan utsläpp och besvär. Billigt är det med ;)! // Annika F

  SvaraRadera
 5. Vad coolt att du odlar på altanen. Massa bra tips om serier och somnarprat. Jag tar mig an sommarpratet på direkten.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...