fredag 31 mars 2017

Lillspanjoren sju månader

Idag är det sju månader sedan jag födde dig. Sju månader som har gått både fort och långsamt, samtidigt. Början var mer långsam på något vis, nu känns det mest kul. Du utvecklas hela tiden och det är väldigt roligt att få följa dig och vad du har för dig.

Den största förändringen på senaste tiden är att du har börjat förflytta dig. Du vänder dig både från mage till rygg och från rygg till mage och på det viset kan du nästan rulla iväg. När du ligger på rygg ställer du dig ibland i brygga, så att du tar emot med fötterna och huvudet (inte med händerna) och spänner dig som en båge och tar dig på det viset framåt, i huvudets riktning. Jag lägger dig ofta på mage på mitten av filten på golvet och helt plötsligt ligger du någon annanstans på något annat sätt! 

Det går fortfarande lätt att natta dig (ta i trä) och du sover bra om nätterna. De senaste nätterna (sedan jag stolt proklamerat i föräldragruppen att du sover hela nätter) har du dock vaknat en gång per natt. Just ikväll var du lite vildare, antagligen för att du känner av dina föräldrars resnerver inför imorgon, men nu har du somnat sött bredvid din pappa. 

Ja, för imorgon ska vi åka till Spanien! Du ska för första gången se byn där din far växte upp och där jag träffade honom en höstkväll 2009. Du ska för första gången få träffa dina tre kusiner (los primos) och dina farbröder och deras fruar (los titos). Nästan hela april ska vi vara där. Det blir fint! 

Du jollrar en del. Jag skulle säga att det är ett varierat joller. Ibland gör du stötande A-ljud också: Ah, ah! Nästan som början på ett skratt, fast ändå inte. För skratta kan du, och le! Och så har du även börjat rynka på näsan. Det är supergulligt, tycker jag. Det skulle vara roligt att jämföra ditt joller nu med spanska bebisars joller och även med hur du jollrar när vi kommer hem en månad senare. Kommer ditt joller bli mer spanskt? Det finns forskning om att joller färgas av modersmålet. Intressant! 

Du har börjat äta lite annat också nu under den här senaste månaden. Gröt och morotspuré. Igår smakade du på sötpotatispuré. Nu när vi åker hem till din farmor (la nana) så kommer du att få smaka på ännu fler puréer! Det blir smaskens tror jag! 

Lille vän. Vad fort tiden går, ändå! Vilken tur att det var just du som kom till oss! Tack för att du kom. Vi älskar dig! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...