torsdag 12 juli 2018

Packa ner och packa upp


En av mina värsta är att packa upp. Jag drar mig verkligen länge för att packa upp. Ibland flera veckor. Nu har jag till exempel fortfarande inte packat upp resväskan helt som G och jag hade när vi var till Göteborg, och då var den ändå redan reducerad eftersom jag lämnade kvar en hel del kläder där. Det kändes nämligen onödigt att dra upp massa grejer till Umeå för att sedan bara några veckor senare ta ner det igen till samma plats. Men väskan ligger där med några få pinaler i, bland annat mina fleecefodrade "träningsbyxor" som jag har ibland när jag promenerar och det är lite halvkallt samt Gs fodrade gummistövlar som M köpte till honom när vi kom från Spanien i april. Han älskar dem men jag vill inte att han ska ha dem i värmen. Hans fötter svettas liksom i sandalerna, hur blir de inte då i fodrade svarta stövlar? Hu!

En dag, eller kanske två, sedan vi kom hem hit från Göteborg har jag varit ute och gått med G när han sov middag. De andra dagarna har jag försökt göra lite nytta inför flytten. Jag har rensat ut bland mina kläder, rensat ut bland de nu för små bebiskläderna och fått ihop 5 matkassar, och jag har senast idag rensat ut en byrå. Jag har även packat ner nästan allt som var i bokhyllan, bebiskläder, koftor och vinterkläder, lite annat smått och gott och så vidare. Det känns bra att rensa och rätt skönt att packa ner. För då vet jag att dels har vi mindre skit när vi flyttar in i huset, och dels har jag mindre kvar att packa när det väl närmar sig. Trots det kommer det nog bli en del. Jag undrar hur många kubikmeter vårt bohag egentligen kommer att ta upp i lastbilen. Arton har flyttfirman räknat med. De säger att det är normalt för en tvårumslägenhet, och det är det nog. Jag hoppas att vi inte har för mycket och måste betala extra. Jag hoppas även att kommande hyresgäster vill köpa vår tvättmaskin och diskmaskin. Jag hoppas att allt går bra. Tur har vi i alla fall som har en sakletande granne som säger att hon gärna tar grejer som vi inte vill ta med oss. Hon ska lägga ut det i bortskänkesgrupper sedan, säger hon. Och jag säger bara gärna! Ta vårt gamla bord och Gs barnstol som ändå är halvtrasig! Ta det bara! Tack!

Det är mycket funderingar kring packning i mitt huvud just nu. Vilket porslin ska vi ta med och vilket ska vi lämna?  (Det gamla är fult och tråkigt och det nya är kantstött.) Ska vi ta med alla glas? Alla bestick? (Vi har lite blandat nu av nytt och gammalt.) Jag funderar på hur man monterar isär trådbacksställningar (antagligen tvärtom mot när man monterar dem), jag funderar på när M ska börja packa. "Tú tranquila," sa han idag när jag frågade. Okej, bra. Jag ska alltså inte bry mig eller oroa mig. Han verkar planera att göra det på semestern, vilket i och för sig är logiskt, men då är det bara knappt två veckor kvar. Men hur lång tid kan det ta när man väl sätter igång? För min del känns det dock skönast att ta några lådor om dagen. Jag vill inte stå där och vara råstressad sista två dagarna. Det blir ju inte så mycket tid heller med G springandes runt fötterna. Jag har hittills bara packat när han sovit, för att han inte ska vara där och dra upp saker igen, alternativt klättra i lådan. Man vet ju aldrig... Det finns mycket spännande.

Och spännande ska det såklart bli att flytta! Så himla skönt, förhoppningsvis när vi sitter på tåget ner och allt är klart. Så skönt när allt är uppackat (hur lång tid kommer inte det ta, seg som jag är?). Fint ska det bli att komma i ordning i vårt nya hem. Köpa barngarndiner till Gs rum och kanske nytt porslin?

Flyttips jag har fått hittills har varit: packa allt du kan nu och märk upp alla lådor. Och jag går väl efter det ganska bra. Jag har skrivit en lista över alla "områden" som behöver packas ner, så som klädkammaren, bokhyllan osv. Men sedan är det väl bara att göra det! Liksom det bara är att packa upp när lådorna kommer fram!

2 kommentarer:

  1. Nyfiken på hur Gbg (stad) blev till Klädesholmen (landsbygd)? Fantastiskt vackert på sommaren och säkert på övriga årstider- men också folktomt och relativt isolerat under vintern - hur ser ni på det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det här borde jag ju skriva om! Det kommer nog ett inlägg så småningom! :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...