torsdag 13 december 2018

Tidig eftermiddag


En liten tur till hamnen, unnar jag mig, denna tidiga luciaeftermiddag. Klockan är två och tomten verkar ha lämnat ett paket där, som jag har fått en signal om att hämta upp. Det är kallt, men inte bitande. Ingen snö. Ingen is. Ingen vind. Men väldigt lågt vatten. En del av havsbotten blottas i luften och några få båtar ligger kvar i vattnet. Så stilla vilar hamnen i vinterfrid.

Det är klart att jag skulle kunna ha hämtat paketet på väg till förskolan sedan, men jag ville så gärna komma ut medan det var ljust. Det är ändå en hel månad kvar tills det är ljust igen när jag cyklar och hämtar på förskolan. Det längtar jag till! Jag hoppas bara att det inte blir halt. En hel vinter utan halka hade varit fantastiskt, just för vårt cyklande, men vi får väl se.

Så återstår det elva dagar till julafton och kanske kommer tomten på besök. Jag tror att G skulle tycka det var roligt, eftersom han nu känner igen tomten som figur och är nyfiken på om det egentligen bor någon tomtenisse bakom den lilla minidörren som sitter på väggen i förskolans tambur.

Kanske kommer tomten över havet här, i en gammal fiskebåt, hela vägen från Nordpolen eller Rovaniemi? Ja, vi får väl se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...