fredag 9 december 2016

Den uttråkade mamman

Den uttråkade mammans sallad
Det har egentligen varit en bra dag, men ändå känner jag mig uttråkad. Jag har förstått att jag inte är den enda som lägger mycket tid på tv-tittande i början av bebislivet, vilket lättat på det dåliga samvetet något. Ofta när jag tittar på TV så håller jag min son i famnen och han somnar så gott. Han älskar verkligen att mysa!

Idag är det den sjunde eller åttonde dagen i rad som min sambo arbetar. Han började kl 4.42 imorse och slutade kl 14.40. Med andra ord är det inte konstigt att han är helt slut. Nu ligger han och vilar, med bebisen, inför julbordet som han ska på ikväll. För tydligen ska han iväg även ikväll, vilket betyder att jag och minispanjoren ska hänga ensamma hemma ytterligare i några timmar. Vad ska man hitta på? Kolla på TV? Jag har ingen TV. Så det är alltid svtplay som står för underhållningen. Nu är det dock så att min dator laggar något enormt när jag streamar TV. Den har nämligen en nästan full hårddisk och jag har upptäckt att det är windowsmappen som tar alldeles för mycket plats. Som tur är har jag idag, av två oberoende källor, fått veta att jag absolut inte kan flytta windowsmappen från C: till D:. Då skulle datorn bli helskum, tydligen. Tur att jag frågade först!

Att vara ensam hemma, även en kväll, efter åtta ganska ensamma dagar, med min älskade son som behöver lite underhållning och inte bara nöjer sig med gos, men helst vill bli buren nästan hela tiden och med en dator som laggar gjorde mig på lite dåligt humör. Jag kände mig helt enkelt otroligt uttråkad.

Så jag gjorde en sallad att äta till den varmrökta röding jag köpt på mig häromdagen. Quinoa, lätt stekt spenat, paprika, sambal oelek, avocado och keso bestod maten av. Lite salt, olja och citronsaft som smaksättare. Så nu efter att jag fotat, ätit och bloggat om den kan kvällen fortsätta. Kanske med att titta på tv på min nyinköpta smarta telefon, eller genom att sticka några varv på en kofta som kommer bli för liten för lillskrutten om jag inte stickar färdigt den snart!

Nu undrar jag: Vad gör dig uttråkad? Vad brukar du hitta på när du är uttråkad? Blir du lätt uttråkad eller tycker du det är skönt att inte veta vad du ska göra? 

Tack för att ni läste!

4 kommentarer:

 1. Kom ner på stan med bebben och ät lunch med mig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack! När du vill! Jag hör av mig! :)

   Radera
 2. Vet inte hur det här låter, men... jag har inte varit uttråkad på ett par år faktiskt. Sedan D började krypa, kanske? Jag hinner inte längre. Men när jag blev uttråkad såg jag film eller gick på bio, till exempel. Inga bra tips för dig... Fortsätt att gå på öppna förskolan! Det blir en liten utflykt varje dag! Och snart kanske ni kan gå på babysim? Det verkar mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter både skönt och jobbigt att inte bli uttråkad. Det kommer säkert bli så för oss också inom en rätt snar framtid, några månader... när han börjar krypa. Det finns bio för folk med bebisar, kanske går någon dag när det passar. Och babysim måste jag kolla upp. Vi har ett nytt badhus här i stan nämligen, som det visserligen kostar skjortan att gå på, men jag ska kolla hur det står till med bebisaktiviteter där. Tack för tipsen! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...