måndag 5 december 2016

Första vaccinationen

Idag har min lille son, som inte är liten längre, fått sina två första vaccinationssprutor. Det gick till så att efter att han hade fått sockerlösning i munnen, som tydligen ska verka smärtstillande, tog två sköterskor tag i vardera benet, räknade till tre och stack honom samtidigt med varsin spruta  varsitt lår. Varpå lillpojken skrek i högan sky. Han fick lite mer socker och lugnade sig ganska snabbt.

Sedan tog vi bussen till paketutlämningsstället  och hämtade julgardinerna, så nu sitter de uppe.

Den nyvaccinerade sov hela tiden från kl 14 till kl 16.30 då han fick mat på flaska eftersom ha inte orkade hålla sig tillräckligt vaken för att amma. Sedan sov han som en stock fram till kl 20.30 då han väcktes av mig för att amma igen, och den här gången gick det bra. 50 min senare hade han ammat klart och fick ersättning i flaska eftersom han inte var nöjd! Nu försöker vi ha en lugn stund i soffan innan det är dags att sova. Hans far, som ska upp innan ottan, ligger redan och sover. Enligt BVC-sköterskan är det jättebra att bebisen sover mellan kl 23 och 9. Hon sa att vi inte kan begära att han sover längre per natt. Han vaknar dock två gånger under denna period och äter, och det tyckte hon också var bra. Jag måste faktiskt säga att jag trodde sömnen skulle vara sämre. Det känns rätt bra så här ändå. Så jag hoppas att det fortsätter så här, men vad vet man? Jo, man vet väl med ganska stor säkerhet att barn ändrar sig väldigt mycket under sin uppväxt och att det med andra ord inte alls alltid kommer vara så att han sover mellan kl 23 och kl 9, vilket kanske är tur det också.

Nu har han haft en liten stund av ivrigt sparkande men verkar ha lugnat sig... Jag antar att han har en del energi att göra av med efter att ha sovit hela eftermiddagen. Hoppas han sover i natt!

God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...