lördag 17 december 2016

Gravid utan att ha koll på ägglossningen

vecka 7 + 3 dagar
Den tionde februari klockan sju på morgonen gjorde jag det sista av flera graviditetstest. Den här gången hade jag dock på känn, på riktigt, att det kunde vara något. Första testet, som jag gjorde knappt ett år tidigare, hade varit högtidligt på så vis att jag ville att pappan skulle vara med och titta på resultatet efter de fem minuterna man skulle vänta. Då gick vi in i badrummet hand i hand och konstaterade båda två att det bara var ett streck på stickan. Den här dagen, när testet faktiskt gav ett positivt utslag, var andra gången som vi båda två tittade på testet. Samtidigt. Det var fint och väldigt överraskande.

Min sambo var övertygad om att det skulle kännas, innan det gav utslag på något test, varför det var onödigt att testa flera gånger per år enligt honom. Ungefär ett test i månaden gjorde jag. Anledningen till detta var att min mens knappt kom tillbaka efter flera års användande av p-piller. Därför kunde jag inte veta om jag var gravid eller om jag inte haft någon ägglossning. Jag hade faktiskt bara mens tre gånger efter att jag slutade med p-piller och innan jag blev gravid. April, augusti och oktober. I januari 2016 blev jag gravid och i februari gav det utslag på testet.

Hur beräknar man graviditetens längd utan att veta när sista ägglossningen var? Ja, det var ju lite klurigt. Jag utgick från det som stod på 1177, att testet kunde visa positivt först i vecka 5. Så jag räknade att jag var i v. 5+0 den dagen jag gjorde testet. Jag hade gjort ett negativt test några veckor tidigare. Men eftersom sista mensens första dag varit flera månader tidigare så gick ju inte detta att räkna efter i början. Något jag försökte förklara för barnmorskorna, som till slut hittade på att jag hade haft mens i januari. Konstigt, för det hade jag ju inte. Bebisen blev alltså till vid en ägglossning som vi inte visste om. Tur, med andra ord! Tur, och lite ihärdigt arbete, om man säger så.

3 kommentarer:

 1. Så ni fick veta om Minitofsen på min födelsedag! Vad roligt, det visste jag inte :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så var det! Det var en fin födelsedagspresent till dig, kan man säga! :)

   Radera
  2. Hihi <3 Ja det kan man absolut säga ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...